Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne i łatwe do przyrządzenia danie kuchni meksykańskiej. Zamiast tortilli można usmażyć cieknie naleśniki.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3177
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 578
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2306
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3177
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 578
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2306
Składniki
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę, usuwając pestki oraz gniazda szypułek. Paprykę oczyścić, umyć i również pokroić w drobną kostkę. Obraną cebulę drobno posiekać.
Połowę oliwy rozgrzać i obsmażyć na niej mięso. Dodać połowę cebuli, pokrojoną paprykę, połowę pomidorów i wyciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusić na małym ogniu około 5 min.
Chili oczyścić, usunąć pestki i po opłukaniu drobno posiekać, po czym dodać do mięsa. Przyprawić solą, pieprzem oraz kminem rzymskim i dusić jeszcze około 10 min. Tortille podgrzać na teflonowej patelni lub w piekarniku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Natkę kolendry lub pietruszki opłukać, drobno posiekać i wymieszać z resztą cebuli oraz pomidorów. Dodać pozostałą oliwę i sok z cytryny i przyprawić solą, pieprzem i kminem.
Tortille posmarować nadzieniem, zwinąć i ułożyć na talerzach z sałatką z pomidorów i cebuli, podawać posypane serem