Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3737
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 689
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3737
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 689
Składniki
Mięso łączymy z startą cebulą, posiekanym czosnkiem i jajkiem - doprawiamy solą, pieprzem, papryką i drobno posiekaną miętą - wcześniej odłóżcie dwie łyżki do sosu. Dobrze wyrabiamy. Formujemy małe podłużne kebabki na kształt małych kotlecików - pieczemy na grilu lub na patelni.
Z odłożonej mięty, jogurtu i pozostałych składników sosu robimy dip. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Doprawiamy solą. Podajemy do usmażonych kebabków.