Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczemy biszkopt klasyczny bez dodawania spulchniaczy, z dużą ilością jaj i...
Odsłon: 1775
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 945
Pieczemy biszkopt klasyczny bez dodawania spulchniaczy, z dużą ilością jaj i...
Odsłon: 1775
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 945
Składniki
Mięso łączymy z startą cebulą, posiekanym czosnkiem i jajkiem - doprawiamy solą, pieprzem, papryką i drobno posiekaną miętą - wcześniej odłóżcie dwie łyżki do sosu. Dobrze wyrabiamy. Formujemy małe podłużne kebabki na kształt małych kotlecików - pieczemy na grilu lub na patelni.
Z odłożonej mięty, jogurtu i pozostałych składników sosu robimy dip. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Doprawiamy solą. Podajemy do usmażonych kebabków.