Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1957
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3173
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1235
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2001
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1957
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3173
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1235
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2001
Składniki
Mięso łączymy z startą cebulą, posiekanym czosnkiem i jajkiem - doprawiamy solą, pieprzem, papryką i drobno posiekaną miętą - wcześniej odłóżcie dwie łyżki do sosu. Dobrze wyrabiamy. Formujemy małe podłużne kebabki na kształt małych kotlecików - pieczemy na grilu lub na patelni.
Z odłożonej mięty, jogurtu i pozostałych składników sosu robimy dip. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Doprawiamy solą. Podajemy do usmażonych kebabków.