Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Farmerski frykas z sadzonym jajkiem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Przygotuj porcję podstawowego ciasta na pizzę. W czasie zagniatania do składników dodaj sporą szczyptę gałki muszkatołowej. Odstaw ciasto do wyrośnięcia.
Pomidory zmiksuj. Wymieszaj z koncentratem. Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Tymianek posiekaj, połowę domieszaj do sosu.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć, podziel na 8 porcji. Każda rozwałkuj na owalny placek. Ułóż je na dużej blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj pomidorowym sosem. Wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st.
Potem pizze wyjmij, obłóż groszkiem, posiekanymi dymkami oraz mozzarellą pokrojoną w plasterki. Na każdy placek wbij jajko. Posyp resztą tymianku. Ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 10-12 minut. Udekoruj listkami bazylii.Źródło: Tina