Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Farmerski frykas z sadzonym jajkiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13111
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1485
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14420
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5963
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13111
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1485
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14420
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5963
Składniki
Przygotuj porcję podstawowego ciasta na pizzę. W czasie zagniatania do składników dodaj sporą szczyptę gałki muszkatołowej. Odstaw ciasto do wyrośnięcia.
Pomidory zmiksuj. Wymieszaj z koncentratem. Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Tymianek posiekaj, połowę domieszaj do sosu.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć, podziel na 8 porcji. Każda rozwałkuj na owalny placek. Ułóż je na dużej blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj pomidorowym sosem. Wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st.
Potem pizze wyjmij, obłóż groszkiem, posiekanymi dymkami oraz mozzarellą pokrojoną w plasterki. Na każdy placek wbij jajko. Posyp resztą tymianku. Ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 10-12 minut. Udekoruj listkami bazylii.Źródło: Tina