Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 77

Dodano:

Odsłon: 378

Słynna fasolka po bretońsku, najlepsza!

Składniki

  • 0,5 kg fasoli
  • 0,5 l passaty pomidorowej
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 0,5 kg kiełbasy śląskiej
  • Sól i pieprz
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Suchą fasolę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na godzinę. Wylewamy wodę z moczenia. Na nowo zalewamy i gotujemy do miękkości. Ważne jest żeby gotować bez soli dopiero pod koniec gotowania posolić. Dzięki temu trikowi fasola będzie się gotowała krócej. W tym czasie obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Smażymy na złoty kolor. Do smażącej się cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i przysmażamy. Na końcu dodajemy passatę. Bardzo ważne żeby pomidory podsmażyły się z kiełbasą i cebulą. Dodajemy majeranek sól i pieprz. Na końcu łączymy fasolę z pomidorową mieszanką. Jeśli lubicie gęstrzą to wylewamy wodę spod fasoli jeśli żadszą to wodę zostawiamy. Jeszcze chwilę wszystko gotujemy i jemy. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 marca Pycha, takie jedzonko zawsze się sprawdza, bez względu na to, czy to obiad, czy kolacja :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń