Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słynna fasolka po bretońsku, najlepsza!
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 182
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 90
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 182
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 90
Składniki
Suchą fasolę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na godzinę. Wylewamy wodę z moczenia. Na nowo zalewamy i gotujemy do miękkości. Ważne jest żeby gotować bez soli dopiero pod koniec gotowania posolić. Dzięki temu trikowi fasola będzie się gotowała krócej. W tym czasie obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Smażymy na złoty kolor. Do smażącej się cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i przysmażamy. Na końcu dodajemy passatę. Bardzo ważne żeby pomidory podsmażyły się z kiełbasą i cebulą. Dodajemy majeranek sól i pieprz. Na końcu łączymy fasolę z pomidorową mieszanką. Jeśli lubicie gęstrzą to wylewamy wodę spod fasoli jeśli żadszą to wodę zostawiamy. Jeszcze chwilę wszystko gotujemy i jemy. Smacznego