Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słynna fasolka po bretońsku, najlepsza!
Suchą fasolę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na godzinę. Wylewamy wodę z moczenia. Na nowo zalewamy i gotujemy do miękkości. Ważne jest żeby gotować bez soli dopiero pod koniec gotowania posolić. Dzięki temu trikowi fasola będzie się gotowała krócej. W tym czasie obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Smażymy na złoty kolor. Do smażącej się cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i przysmażamy. Na końcu dodajemy passatę. Bardzo ważne żeby pomidory podsmażyły się z kiełbasą i cebulą. Dodajemy majeranek sól i pieprz. Na końcu łączymy fasolę z pomidorową mieszanką. Jeśli lubicie gęstrzą to wylewamy wodę spod fasoli jeśli żadszą to wodę zostawiamy. Jeszcze chwilę wszystko gotujemy i jemy. Smacznego
Moje pierogi warzywno - grzybowe przygotowałam na spotkanie z przyjaciółmi Pi...
Odsłon: 83
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 51
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 149
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 226
Moje pierogi warzywno - grzybowe przygotowałam na spotkanie z przyjaciółmi Pi...
Odsłon: 83
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 51
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 149
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 226
Składniki
Suchą fasolę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na godzinę. Wylewamy wodę z moczenia. Na nowo zalewamy i gotujemy do miękkości. Ważne jest żeby gotować bez soli dopiero pod koniec gotowania posolić. Dzięki temu trikowi fasola będzie się gotowała krócej. W tym czasie obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Smażymy na złoty kolor. Do smażącej się cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i przysmażamy. Na końcu dodajemy passatę. Bardzo ważne żeby pomidory podsmażyły się z kiełbasą i cebulą. Dodajemy majeranek sól i pieprz. Na końcu łączymy fasolę z pomidorową mieszanką. Jeśli lubicie gęstrzą to wylewamy wodę spod fasoli jeśli żadszą to wodę zostawiamy. Jeszcze chwilę wszystko gotujemy i jemy. Smacznego
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Dania główne
Warzywno - grzybowe pierogi Bożeny
Dania główne
Gulasz z dzika z antonówkami
Dania główne
Kurczak z pomidorkami koktajlowymi
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 149
Warzywno - grzybowe pierogi Bożeny
Moje pierogi warzywno - grzybowe przygotowałam na spotkanie z przyjaciółmi Pi...
Odsłon: 83