Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słynna fasolka po bretońsku, najlepsza!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6099
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8567
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5899
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6099
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8567
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5899
Składniki
Suchą fasolę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na godzinę. Wylewamy wodę z moczenia. Na nowo zalewamy i gotujemy do miękkości. Ważne jest żeby gotować bez soli dopiero pod koniec gotowania posolić. Dzięki temu trikowi fasola będzie się gotowała krócej. W tym czasie obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Smażymy na złoty kolor. Do smażącej się cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i przysmażamy. Na końcu dodajemy passatę. Bardzo ważne żeby pomidory podsmażyły się z kiełbasą i cebulą. Dodajemy majeranek sól i pieprz. Na końcu łączymy fasolę z pomidorową mieszanką. Jeśli lubicie gęstrzą to wylewamy wodę spod fasoli jeśli żadszą to wodę zostawiamy. Jeszcze chwilę wszystko gotujemy i jemy. Smacznego