Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasolowe spaghetti"
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 366
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 89
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1639
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 366
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 89
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1639
Składniki
Fasolkę przebierz, odetnij końcówki, usuń ewentualne włókna. Umyj ją starannie pod bieżącą wodą. W garnku zagotuj wodę ze sporą szczyptą soli oraz cukru. Wrzuć fasolkę. Ugotuj do miękkości (10-15 minut). Odcedź na sicie, przelej zimną wodą, pozostaw do osączenia.
W osobnym garnku zagotuj 3 litry wody z łyżką soli. Wrzuć makaron i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, trzymaj w cieple (kilka łyżek wody z gotowania makaronu pozostaw do sosu).
Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz z osłonek i drobno posiekaj. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej kilka łyżek oliwy. Wrzuć cebulę, przesmaż, niedopuszczając do zrumienienia. Dodaj rozdrobniony czosnek.
Cebulę z czosnkiem smaż 1-2 minuty. Wrzuć fasolkę szparagową (dłuższe fasolki możesz przekroić na połówki), smaż mieszając, jeszcze kilka minut.
Na koniec do warzyw dodaj makaron. Wlej kilka łyżek wody, w której się gotował. Ogrzewaj całość, mieszając. Spaghetti dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Posyp rozdrobnionym serkiem ricotta i delikatnie przemieszaj.Źródło: Świat kobiety