Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowana dorada"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1542
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 70
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1542
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 70
Składniki
Rybę umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na pół godziny.
Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj, a następnie zeszklij na maśle razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Po chwili wsyp kaszę gryczaną i zalej całość piwem. Gotuj na wolnym ogniu, cały czas mieszając, do momentu, aż płyn odparuje. Dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.
Na drugiej patelni rozpuść masło, dodaj mąkę oraz śmietanę i przygotuj sos, dosypując sól morską, pieprz, paprykę oraz cukier.
Nafaszeruj rybę mieszanką cebulową-gryczaną. Wierzch posmaruj oliwą. Przełóż doradę do dużego naczynia żaroodpornego i obok niej wlej sos.
Piecz potrawę 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Gotową udekoruj świeżym rozmarynem.
Sylwia Ładyga z Węgrzyc WielkichŹródło: Super TV