Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowana dorada"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3690
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3796
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 362
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 666
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3690
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3796
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 362
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 666
Składniki
Rybę umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na pół godziny.
Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj, a następnie zeszklij na maśle razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Po chwili wsyp kaszę gryczaną i zalej całość piwem. Gotuj na wolnym ogniu, cały czas mieszając, do momentu, aż płyn odparuje. Dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.
Na drugiej patelni rozpuść masło, dodaj mąkę oraz śmietanę i przygotuj sos, dosypując sól morską, pieprz, paprykę oraz cukier.
Nafaszeruj rybę mieszanką cebulową-gryczaną. Wierzch posmaruj oliwą. Przełóż doradę do dużego naczynia żaroodpornego i obok niej wlej sos.
Piecz potrawę 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Gotową udekoruj świeżym rozmarynem.
Sylwia Ładyga z Węgrzyc WielkichŹródło: Super TV