Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowany kurczak z papryką i pieczarkami"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 107
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 991
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 107
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 991
Składniki
Tuszkę kurczaka umyj, odetnij ostre końce skrzydełek. Od zewnątrz i od wewnątrz natrzyj mięso przyprawą do kurczaka oraz mieloną papryką. Odstaw.
Oczyść strąk papryki, cebulę, pieczarki. Miąższ papryki oraz cebulę pokrój w kostkę, pieczarki – w cienkie półplasterki (część pieczarek zachowaj w całości).
Rozgrzej olej i podsmaż przygotowane . Przypraw solą, pieprzem. Farszem napełnij tuszkę. Zepnij wykałaczkami, obsyp lubczykiem.
Ułóż kurczaka na blaszce (albo w naczyniu żaroodpornym). Obłóż mięso pokrojoną marchewką oraz pieczarkami. Nakryj folią aluminiową. Piecz ok. 90 min w temp. 200°C. Pod koniec pieczenia zdejmij folię, aby skórka się zrumieniła.
<strong>Wioletta Szczepańska z Mroczna</strong>Źródło: Takie jest życie