Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fileciki z soli w ostrym sosie"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
czas ok. 40 min; porcja – 280 kcal, cena 6 zł
Filety z soli rozmroź, osusz. Każdy płat przekrój wzdłuż na połówki. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Migdały w płatkach upraż na patelni bez tłuszczu. Odłóż na bok.
Na tej samej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Cebule obierz, poszatkuj w piórka. Wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Smaż, mieszając 2 minuty. Posyp cukrem. Dalej smaż, mieszając, aż cebula się skarmelizuje. Zdejmij z patelni, wymieszaj z uprażonymi migdałami.
Cebulę z migdałami rozłóż na filecikach z soli, zwiń roladki. Zepnij je wykałaczkami. Roladki owiń w kawałki folii aluminiowej. Powstałe pakieciki ustaw na blasze w piekarniku. Piecz ok. 30 min w 180 st.
Do rondla wlej łyżkę oleju, przesmaż pastę curry. Zalej mleczkiem kokosowym. Gotuj, mieszając, aż sos się lekko zredukuje. Dopraw go do smaku trawą cytrynową, sosem rybnym i sokiem z cytryny. Podawaj do roladek.Źródło: Świat kobiety