Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1154
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1192
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13266
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1154
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1192
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13266
Składniki
Mięso myję, osuszam. Filety dzielę na porcję, każdą delikatnie rozbijam i oprószam przyprawami. Panieruję je, zamaczając najpierw w roztrzepanym jajku, potem w mieszance orzechów, słonecznika i mąki. Piersi smaże na złoty kolor.
Robię sos: do wina dodaję pokrojoną w kostkę cebulę, cukier i miód. Podgrzewam, aż płyn zredukuję się o połowę. Wyjmuję ziarna z granatu. Z połowy ziaren wyciskam sok - używam do tego drewnianej pałki i dodaję go do sosu. Zagęszczam mąką z wodą.
Całość zagotowuję, dodaję resztę ziaren granatu i doprawiam do smaku. Filet układam na talerzu i polewam sosem.