Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie bez stania przy kuchni ;)
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9605
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5011
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 666
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9605
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5011
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 666
Składniki
Filet w całości nacieramy solą i pieprzem. Magę, oliwę, ketchup i przetarty przez praskę czosnek mieszamy ze sobą. Nacieramy mięso i pozostawiamy na 1h w lodówce
Następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia, podlewamy 1,5 szklanki wody i pieczemy w piekarniku ok. 60 min - 170C, uważając żeby woda (powstały sos) nie wyparowała całkowicie, przewracając od czasu do czasu mięso.
W wersji "bogatszej" zamiast wody można dodać pomidory krojone z puszki z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu.