Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące danie na każdą okazję
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5292
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5292
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Oba warzywa podsmażyć na maśle, dodając szpinak nie musi być rozmrożony. Smażyć do odparowania wody. Doprawić solą oraz pieprzem. Pomidory pokroić w kostkę i dołożyć do szpinaku. Filet pociąć na porcje, natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, po czym obsmażyć na oleju z obu stron. Podlać wodą i przez chwilę dusić, a następnie włożyć na blachę i przykryć szpinakiem oraz plastrami mozzarelli. Zapiekać ok. 10 min w temp. 180°c