Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące danie na każdą okazję
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9837
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2471
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1616
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 588
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3758
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9837
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2471
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1616
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 588
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3758
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Oba warzywa podsmażyć na maśle, dodając szpinak nie musi być rozmrożony. Smażyć do odparowania wody. Doprawić solą oraz pieprzem. Pomidory pokroić w kostkę i dołożyć do szpinaku. Filet pociąć na porcje, natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, po czym obsmażyć na oleju z obu stron. Podlać wodą i przez chwilę dusić, a następnie włożyć na blachę i przykryć szpinakiem oraz plastrami mozzarelli. Zapiekać ok. 10 min w temp. 180°c