Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące danie na każdą okazję
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2371
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18130
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2077
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2371
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18130
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2077
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Oba warzywa podsmażyć na maśle, dodając szpinak nie musi być rozmrożony. Smażyć do odparowania wody. Doprawić solą oraz pieprzem. Pomidory pokroić w kostkę i dołożyć do szpinaku. Filet pociąć na porcje, natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, po czym obsmażyć na oleju z obu stron. Podlać wodą i przez chwilę dusić, a następnie włożyć na blachę i przykryć szpinakiem oraz plastrami mozzarelli. Zapiekać ok. 10 min w temp. 180°c