Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 78
Dodano: 08.04.2008
Odsłon: 5505
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Podwójne piersi dzielimy na 4 zgrabne filety. W grubszej części robimy głębokie nacięcie (uważając żeby nie przebić mięsa). Soli, pieprzymy i odstawiamy na bok. W miseczce mieszamy posiekane drobno bazylię, orzechy i suszone pomidory, do tego dodajemy 2-3 łyżki oleju z pomidorów, tak żeby powstała zwarta konsystencja. Tak powstałą masę "upychamy" w kieszonkach z filetów. Spinamy wykałaczką. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy w frytkownicy. Podajemy z ryżem curry i zielona sałatą. Smacznego!!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

mollysia 24 marca 2010Zgłoś do usunięcia
dla ludzi ze smakiem...?! jesli polecacie na tym portalu smazenie piersi z takim nadzieniem a do tego we frytkownicy to chyba juz wiadomo, czego tu szukac (albo moze omijac z daleka):/ smak smazeniny to smak baru za rogiem i nie ma nic do Smaku i sztuki gotowania.0 Kto głosował? | Odpowiedz