Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, nieco pracochłonne danie dla tych którzy chcieliby coś innego niż "smętny" filet pieczony na patelni :)
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 12525
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 231
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 884
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 10193
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 89
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 12525
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 231
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 884
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 10193
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 89
Składniki
Podwójne piersi dzielimy na 4 zgrabne filety. W grubszej części robimy głębokie nacięcie (uważając żeby nie przebić mięsa). Soli, pieprzymy i odstawiamy na bok. W miseczce mieszamy posiekane drobno bazylię, orzechy i suszone pomidory, do tego dodajemy 2-3 łyżki oleju z pomidorów, tak żeby powstała zwarta konsystencja. Tak powstałą masę "upychamy" w kieszonkach z filetów. Spinamy wykałaczką. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy w frytkownicy. Podajemy z ryżem curry i zielona sałatą. Smacznego!!!!