Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Filety rybne w sosie"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 332
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 332
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
ok. 30 minut
Cebulę obrać, posiekać. Papryki umyć, usunąć z nich gniazda nasienne. Cukinię obrać (nie jest to konieczne, jeśli ktoś lubi ją ze skórką), przekroić wzdłuż, usunąć łyżką gniazda nasienne. Paprykę i cukinię pokroić w niedużą kostkę.
Rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, dodać cukinię i paprykę. Chwilę smażyć, potem posolić, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić, aż warzywa zmiękną. Dodać koncentrat pomidorowy, pieprz i tymianek, wymieszać, dusić przez kolejne 5 minut.
Rybę rozmrozić, umyć, dokładnie osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem łyżki masła. Gulasz warzywny ułożyć na półmisku, na nim filety rybne. Udekorować danie posiekanym koperkiem.Źródło: Twoje Imperium