Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Filety rybne w sosie"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5665
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36238
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 110
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5665
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36238
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 110
Składniki
ok. 30 minut
Cebulę obrać, posiekać. Papryki umyć, usunąć z nich gniazda nasienne. Cukinię obrać (nie jest to konieczne, jeśli ktoś lubi ją ze skórką), przekroić wzdłuż, usunąć łyżką gniazda nasienne. Paprykę i cukinię pokroić w niedużą kostkę.
Rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, dodać cukinię i paprykę. Chwilę smażyć, potem posolić, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić, aż warzywa zmiękną. Dodać koncentrat pomidorowy, pieprz i tymianek, wymieszać, dusić przez kolejne 5 minut.
Rybę rozmrozić, umyć, dokładnie osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem łyżki masła. Gulasz warzywny ułożyć na półmisku, na nim filety rybne. Udekorować danie posiekanym koperkiem.Źródło: Twoje Imperium