Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filety w skorupce z curry"
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4598
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 255
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 781
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1117
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 312
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4598
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 255
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 781
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1117
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 312
Składniki
Filety z piersi kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Mięso skrop sosem sojowym. Odłóż w chłodne miejsce. Czosnek obierz, drobniutko posiekaj lub przeciśnij przez praskę, następnie wymieszaj go z olejem, bułką tartą oraz curry, płatkami chili, skórką z cytryny, kolendrą i rozmarynem. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, domieszaj jeszcze trochę oleju.
Mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu. Wierzchy filetów posmaruj przygotowaną pastą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz przez 30-35 minut.Źródło: Naj