Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filety w skorupce z curry"
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1578
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 382
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1578
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 382
Składniki
Filety z piersi kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Mięso skrop sosem sojowym. Odłóż w chłodne miejsce. Czosnek obierz, drobniutko posiekaj lub przeciśnij przez praskę, następnie wymieszaj go z olejem, bułką tartą oraz curry, płatkami chili, skórką z cytryny, kolendrą i rozmarynem. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, domieszaj jeszcze trochę oleju.
Mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu. Wierzchy filetów posmaruj przygotowaną pastą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz przez 30-35 minut.Źródło: Naj