Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filety w skorupce z curry"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 765
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424979
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10690
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336968
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 765
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424979
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10690
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336968
Składniki
Filety z piersi kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Mięso skrop sosem sojowym. Odłóż w chłodne miejsce. Czosnek obierz, drobniutko posiekaj lub przeciśnij przez praskę, następnie wymieszaj go z olejem, bułką tartą oraz curry, płatkami chili, skórką z cytryny, kolendrą i rozmarynem. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, domieszaj jeszcze trochę oleju.
Mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu. Wierzchy filetów posmaruj przygotowaną pastą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz przez 30-35 minut.Źródło: Naj