Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filety w skorupce z curry"
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W domu naszej babci mi...
Odsłon: 49
Taki paprykarz często robiłyśmy z mamą w poświątecznych porządkach.
Odsłon: 146
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W domu naszej babci mi...
Odsłon: 49
Taki paprykarz często robiłyśmy z mamą w poświątecznych porządkach.
Odsłon: 146
Składniki
Filety z piersi kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Mięso skrop sosem sojowym. Odłóż w chłodne miejsce. Czosnek obierz, drobniutko posiekaj lub przeciśnij przez praskę, następnie wymieszaj go z olejem, bułką tartą oraz curry, płatkami chili, skórką z cytryny, kolendrą i rozmarynem. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, domieszaj jeszcze trochę oleju.
Mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu. Wierzchy filetów posmaruj przygotowaną pastą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz przez 30-35 minut.Źródło: Naj