Do góry

Dania główne Przepis na:

flaczki z drobiu

flaczki z drobiu

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 2423

szybkie, smaczne, proste

Składniki

  • kurczak, 1 szt
  • marchew, 2 średnie
  • pietruszka, 2 średnie
  • cebuka, 2 duże
  • olej, 2-3 łyżki
  • sól, pieprz,przyprawa typu warzywko, do smaku
  • majeranek, gałka muszkatołowa, do smaku
  • czosnek, 1 ząbek
  • Mąka pszenna, 2 ły żki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
flaczki z drobiu

Przygotowanie

  1. Z podanych składników możemy przygotować aż 3 dania!!! A oto przepis: 1) z kurczaka wykrawamy nóżki i 1pierś które możemy upiec, usmażyć lub udusić w/g własnego pomysłu 2) z pozostałych części kurczaka ( 1 pierś i korpus ) oraz po jednej marchewce, pietruszce i cebuli przygotowujemy rosół 3) właściwe danie Z ugotowanego kurczaka obieramy i skubiemy mięsko. Pozostałe warzywka czyścimy i trzemy na tarce o dużych otworach a cebulę kroimy w piórka. Warzywa podsmażamy na oleju a następnie podlewając rosołem dusimy do miękkości. Dolewamy 1 - 5 litra rosołu dodajemy kurczaka i zagotowujemy. Przyprawiamy i zagęszczamy delikatnie zawiesiną z mąki i i wody. SMACZNEGO !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń