Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 119
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2649
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 165
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 119
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2649
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 165
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać podgrzane mleko i 2 łyżki mąki, wymieszać i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, rozczyn i 2 łyżki oliwy. Wyrobić ciasto, przykryć lnianą ściereczką i odstawić, aby wyrosło (powinno podwoić swoją objętość).
Rozwałkować ciasto, i wyłożyć na natłuszczoną blachę. Nasmarować oliwą i rozgniecionym czosnkiem, oprószyć ziołami i solą morską, obłożyć oliwkami, lekko je powciskać.
Piec 20 minut w temp. 220°C.Źródło: Twoje Imperium