Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 22
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 113
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 952
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 22
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 113
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 952
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać podgrzane mleko i 2 łyżki mąki, wymieszać i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, rozczyn i 2 łyżki oliwy. Wyrobić ciasto, przykryć lnianą ściereczką i odstawić, aby wyrosło (powinno podwoić swoją objętość).
Rozwałkować ciasto, i wyłożyć na natłuszczoną blachę. Nasmarować oliwą i rozgniecionym czosnkiem, oprószyć ziołami i solą morską, obłożyć oliwkami, lekko je powciskać.
Piec 20 minut w temp. 220°C.Źródło: Twoje Imperium