Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Focaccia z cebulą"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3996
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415673
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2656
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3996
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415673
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2656
Składniki
Z mąki, żółtka, masła i szczypty soli wyrób ciasto. Wyłóż nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Następnie nakłuj widelcem i podpiecz 8 minut w nagrzanym do 180 °C piekarniku.
Cebule pokrój w plasterki i duś, na małym ogniu, do miękkości (zostaw kilka piórek do dekoracji). Śmietanę wymieszaj z jajkiem, startym serem i dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Na podpieczone ciasto wyłóż uduszoną cebulę i zalej masą śmietanową. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut w temperaturze 180 °C. Focaccię podawaj po lekkim ostudzeniu, udekorowaną czerwoną cebulą.Źródło: Na żywo