Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Focaccia z cebulą"
Z mąki, żółtka, masła i szczypty soli wyrób ciasto. Wyłóż nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Następnie nakłuj widelcem i podpiecz 8 minut w nagrzanym do 180 °C piekarniku.
Cebule pokrój w plasterki i duś, na małym ogniu, do miękkości (zostaw kilka piórek do dekoracji). Śmietanę wymieszaj z jajkiem, startym serem i dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Na podpieczone ciasto wyłóż uduszoną cebulę i zalej masą śmietanową. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut w temperaturze 180 °C. Focaccię podawaj po lekkim ostudzeniu, udekorowaną czerwoną cebulą.Źródło: Na żywo
Rodzaj włoskiego pieczywa podawanego jako przystawka przed daniem głównym lub...
Odsłon: 3965
Focaccia primavera to po prostu wiosenna wersja klasycznej focaccii. Ciasto m...
Odsłon: 895
Propozycja na wesoło, ale bardzo smacznie. Moim zdaniem stworzyłam dzisiaj ma...
Odsłon: 546
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 6
Gołąbki podane z ziemniakami i sosem pomidorowym.
Odsłon: 2567
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 308
Nie masz pomysłu na obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis jest właśni...
Odsłon: 555
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 6
Gołąbki podane z ziemniakami i sosem pomidorowym.
Odsłon: 2567
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 308
Nie masz pomysłu na obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis jest właśni...
Odsłon: 555
Składniki
Z mąki, żółtka, masła i szczypty soli wyrób ciasto. Wyłóż nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Następnie nakłuj widelcem i podpiecz 8 minut w nagrzanym do 180 °C piekarniku.
Cebule pokrój w plasterki i duś, na małym ogniu, do miękkości (zostaw kilka piórek do dekoracji). Śmietanę wymieszaj z jajkiem, startym serem i dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Na podpieczone ciasto wyłóż uduszoną cebulę i zalej masą śmietanową. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut w temperaturze 180 °C. Focaccię podawaj po lekkim ostudzeniu, udekorowaną czerwoną cebulą.Źródło: Na żywo
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Dania główne
Kurczak zawijany w roladę
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 408
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
uwielbiam kaszę jaglaną pod każdą postacią, z dodatkiem warzyw staje się szyb...
Odsłon: 56