Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Focaccia z cebulą"
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 68
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 68
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Składniki
Z mąki, żółtka, masła i szczypty soli wyrób ciasto. Wyłóż nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Następnie nakłuj widelcem i podpiecz 8 minut w nagrzanym do 180 °C piekarniku.
Cebule pokrój w plasterki i duś, na małym ogniu, do miękkości (zostaw kilka piórek do dekoracji). Śmietanę wymieszaj z jajkiem, startym serem i dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Na podpieczone ciasto wyłóż uduszoną cebulę i zalej masą śmietanową. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut w temperaturze 180 °C. Focaccię podawaj po lekkim ostudzeniu, udekorowaną czerwoną cebulą.Źródło: Na żywo