Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Francuskie pierożki"
Proste i niewymagające danie, świetne na leniwe dni, kiedy nie chce nam się g...
Odsłon: 17697
Lubię łączyć różne gatunki mięsa i w tym przypadku również połączyłem dwa gat...
Odsłon: 347
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 35
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 84
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 35
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 84
Składniki
Pomidor natnij w kilku miejscach ostrym nożem, sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Oliwki pokrój na mniejsze kawałki. Ser feta pokrój w małą kostkę.
Na patelni mocno rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć posiekaną cebulę, mieszając zeszklij. Następnie dodaj mięso, smaż na średnim ogniu ok. 5 minut. Dodaj pokrojonego pomidora, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz oregano, mieszając smaż ok. 10 min. Do wystudzonego mięsa dodaj oliwki oraz ser feta. Dopraw do smaku pieprzem oraz ewentualnie solą.
Z ciasta francuskiego wytnij 8 kwadratów. Na każdym rozłóż nadzienie i złóż kwadrat po przekątnej, tworząc trójkąt. Brzegi ciasta przyciśnij widelcem. Pierożki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch każdego posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz 10-12 minut w temperaturze 200°C.
40 minut. Sztuka: 290 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlet jagnięcy z kością z combra z kaszą jaglaną i ostrym sosem.
Dania główne
Ryż z kurczakiem
Dania główne
Pinsa drugie odkrycie
Dania główne
Kulki mięsa z masłem
Kotlet jagnięcy z kością z combra z kaszą jaglaną i ostrym sosem.
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 8
Ryż z kurczakiem
Dzisiaj tak na szybki obiad ryż z kurczakiem, proste , smaczne danie .
Odsłon: 50