Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Frankfurterki po francusku"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14194
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16198
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6520
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14194
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16198
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6520
Składniki
Jajko umyć, rozbić, rozkłócić, wymieszać z mlekiem, odstawić. Ciasto francuskie rozwałkować (mrożone należy najpierw rozmrozić), podzielić na sześć prostokątów.
Kiełbaski owinąć ciastem, brzegi posklejać.
Paczuszki z kiełbaskami rozłożyć na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować pędzelkiem maczanym w rozkłóconym z mlekiem jajku, oprószyć sezamem.
Blachę z frankfurterkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 190oC, piec ok. 20 min. Są dobre i na ciepło, i na zimno.
Do tej szybkiej przekąski koniecznie podaj keczup, najlepiej pikantny albo sos czosnkowy. Pasują też greckie tzaziki.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium