Do góry

Dania główne Przepis na:

Fuczki z kiszoną kapustą

Fuczki z kiszoną kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 31

Dodano:

Odsłon: 870

Pyszne pożywne danie dla miłośników kapusty kiszonej

Składniki

  • Kapusta kiszona 500 dag
  • Mleko 0. 5 szklanki
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • Olej do smażenia
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną drobno pokroić, przeplukać aby kapusta była mniej kwaśna Oraz odcisnąć z nadmiaru wody.
    Do wyższej miski wsypać przesiana, napowietrzoną mąkę, mleko sól i pieprz do smaku. Wymiszac do jednolitej konsystencji jak na naleśniki.
    Dodać kapustę i wszustko dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu i gotowe :) palce lizać :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń