Dania główne Przepis na:
Fuczki z kiszoną kapustą

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 31
Dodano: 09.11.2018
Odsłon: 870
Składniki
- Kapusta kiszona 500 dag
- Mleko 0. 5 szklanki
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- Olej do smażenia
- Sól i pieprz do smaku
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Kapustę kiszoną drobno pokroić, przeplukać aby kapusta była mniej kwaśna Oraz odcisnąć z nadmiaru wody.
Do wyższej miski wsypać przesiana, napowietrzoną mąkę, mleko sól i pieprz do smaku. Wymiszac do jednolitej konsystencji jak na naleśniki.
Dodać kapustę i wszustko dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu i gotowe :) palce lizać :)
Komentarze do przepisu (0)