Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gazpacho andaluzyjskie"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 340
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 213
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34461
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 171
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 340
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 213
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34461
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 171
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z solą. Pieczywo pokrój na drobne kawałki i wrzuć do czosnku. Dolej oliwę, mieszaj do uzyskania jednolitej pasty. Odstaw na 30 minut.
W tym czasie umyj i obierz warzywa. Wypestkuj w razie potrzeby. Część z nich pokrój na drobne kawałki i odstaw do lodówki.
Resztę zmiksuj z wcześniej przygotowaną pastą chlebowo-czosnkową. Następnie przetrzyj przez sitko i dolej wodę oraz ocet. Wymieszaj i odstaw do lodówki.
Przed podaniem jeszcze raz wymieszaj, dopraw solą i pieprzem i serwuj z resztą pokrojonych w kostkę warzyw.Źródło: Na żywo