Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gazpacho andaluzyjskie"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 947
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1979
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 457
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 947
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1979
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 457
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z solą. Pieczywo pokrój na drobne kawałki i wrzuć do czosnku. Dolej oliwę, mieszaj do uzyskania jednolitej pasty. Odstaw na 30 minut.
W tym czasie umyj i obierz warzywa. Wypestkuj w razie potrzeby. Część z nich pokrój na drobne kawałki i odstaw do lodówki.
Resztę zmiksuj z wcześniej przygotowaną pastą chlebowo-czosnkową. Następnie przetrzyj przez sitko i dolej wodę oraz ocet. Wymieszaj i odstaw do lodówki.
Przed podaniem jeszcze raz wymieszaj, dopraw solą i pieprzem i serwuj z resztą pokrojonych w kostkę warzyw.Źródło: Na żywo