Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gazpacho andaluzyjskie"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119055
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8840
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3203
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2857
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119055
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8840
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3203
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2857
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z solą. Pieczywo pokrój na drobne kawałki i wrzuć do czosnku. Dolej oliwę, mieszaj do uzyskania jednolitej pasty. Odstaw na 30 minut.
W tym czasie umyj i obierz warzywa. Wypestkuj w razie potrzeby. Część z nich pokrój na drobne kawałki i odstaw do lodówki.
Resztę zmiksuj z wcześniej przygotowaną pastą chlebowo-czosnkową. Następnie przetrzyj przez sitko i dolej wodę oraz ocet. Wymieszaj i odstaw do lodówki.
Przed podaniem jeszcze raz wymieszaj, dopraw solą i pieprzem i serwuj z resztą pokrojonych w kostkę warzyw.Źródło: Na żywo