Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gazpacho andaluzyjskie"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3561
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1835
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3561
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1835
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z solą. Pieczywo pokrój na drobne kawałki i wrzuć do czosnku. Dolej oliwę, mieszaj do uzyskania jednolitej pasty. Odstaw na 30 minut.
W tym czasie umyj i obierz warzywa. Wypestkuj w razie potrzeby. Część z nich pokrój na drobne kawałki i odstaw do lodówki.
Resztę zmiksuj z wcześniej przygotowaną pastą chlebowo-czosnkową. Następnie przetrzyj przez sitko i dolej wodę oraz ocet. Wymieszaj i odstaw do lodówki.
Przed podaniem jeszcze raz wymieszaj, dopraw solą i pieprzem i serwuj z resztą pokrojonych w kostkę warzyw.Źródło: Na żywo