Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i pycha! no i robi wrażenie;)
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 272
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8678
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3097
Polecam.
Odsłon: 1890
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 272
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8678
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3097
Polecam.
Odsłon: 1890
Składniki
Cebulę obrać i pokroić, pokruszyć chleb i zalać go mlekiem, poczekać, aż się rozmoczy. Seler pokroić w małe kostki. Cebulę i seler dusić w maśle na małym ogniu przez 5 min. Wymieszać z ziołami prowansalskimi, przyprawami (ponieważ przepis jest francuski: chodzi o mieszankę powszechnie używaną we Francji, którą możemy sobie zrobić sami:)i chlebem. Doprawić solą i pieprzem. Napełnić kaczkę farszem, położyć na wierzchu cienkie wiórki masła i włożyć do formy. Posolić i piec w temp. 180 C przez 30-2h. Podawać z warzywami gotowanymi na parze.