Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 21
Dodano: 19.12.2008
Odsłon: 23488
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Cebulę obrać i pokroić, pokruszyć chleb i zalać go mlekiem, poczekać, aż się rozmoczy. Seler pokroić w małe kostki. Cebulę i seler dusić w maśle na małym ogniu przez 5 min. Wymieszać z ziołami prowansalskimi, przyprawami (ponieważ przepis jest francuski: chodzi o mieszankę powszechnie używaną we Francji, którą możemy sobie zrobić sami:)i chlebem. Doprawić solą i pieprzem. Napełnić kaczkę farszem, położyć na wierzchu cienkie wiórki masła i włożyć do formy. Posolić i piec w temp. 180 C przez 30-2h. Podawać z warzywami gotowanymi na parze.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

bozenas 03 maja 2010Zgłoś do usunięcia
w wyglądzie też kaczka,ale przepis jest uniwersalny dla każdego drobiu:)5 Kto głosował? | Odpowiedz

rysiek46 05 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
W składnikach jest gęś. W opisie przygotowania kaczka. A może to dotyczy indyka.2 Kto głosował? | Odpowiedz