Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gęś z kapustą i paluszkami"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3884
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19796
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2938
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4066
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3884
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19796
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2938
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4066
Składniki
Udka dzielę na części, posypuję solą i mąką, rumienię na rozgrzanym tłuszczu. Siekam drobno cebulę i czosnek, dodaję do mięsa. Szklę.
Szatkuję kapustę, zaprawiam winem lub octem i duszę. Pod koniec dodaję jabłka starte na tarce o grubych oczkach. Doprawiam solą i cukrem.
Na przygotowanej kapuście układam mięso i duszę tak długo, aż kapusta oraz gęsina zmiękną.
Ugotowane ziemniaki mielę, dodaję jajko, żółtko i masło. Doprawiam solą, pieprzem i gałką. Wyrabiam. Wyciskam masę rękawem cukierniczym na wyłożoną pergaminem blaszkę, formując paluszki. Smaruję roztrzepanym białkiem. Wstawiam do nagrzanego do 200oC piekarnika na 20 minut.Źródło: Kobieta i życie