Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gęś z kapustą i paluszkami"
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 79
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1176
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 449
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15460
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 79
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1176
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 449
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15460
Składniki
Udka dzielę na części, posypuję solą i mąką, rumienię na rozgrzanym tłuszczu. Siekam drobno cebulę i czosnek, dodaję do mięsa. Szklę.
Szatkuję kapustę, zaprawiam winem lub octem i duszę. Pod koniec dodaję jabłka starte na tarce o grubych oczkach. Doprawiam solą i cukrem.
Na przygotowanej kapuście układam mięso i duszę tak długo, aż kapusta oraz gęsina zmiękną.
Ugotowane ziemniaki mielę, dodaję jajko, żółtko i masło. Doprawiam solą, pieprzem i gałką. Wyrabiam. Wyciskam masę rękawem cukierniczym na wyłożoną pergaminem blaszkę, formując paluszki. Smaruję roztrzepanym białkiem. Wstawiam do nagrzanego do 200oC piekarnika na 20 minut.Źródło: Kobieta i życie