Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gęś zapiekana pod ciastem francuskim"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14583
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19644
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14583
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19644
Składniki
Gęś oczyść z błon i pokrój w drobną kostkę. W garnku rozpuść masło i usmaż mięso. Marchewki i pietruszkę obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Pora i cebulę posiekaj drobno. Dodaj warzywa do mięsa, zalej wywarem, dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.
Dodaj mąkę, śmietanę oraz koperek i gotuj jeszcze 5 minut. W osobnym garnku ugotuj brukselkę, odcedź.
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, wyłóż ciastem francuskim, przełóż potrawkę i brukselkę. Całość zasłoń szczelnie ciastem, ponakłuwaj z góry widelcem i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień