Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gęś zapiekana pod ciastem francuskim"
Bardzo smaczna potrawka z kurczaka podana z ryżem. Potrawkę możemy podawać ró...
Odsłon: 13499
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1039
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 333
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 529
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1039
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 333
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 529
Składniki
Gęś oczyść z błon i pokrój w drobną kostkę. W garnku rozpuść masło i usmaż mięso. Marchewki i pietruszkę obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Pora i cebulę posiekaj drobno. Dodaj warzywa do mięsa, zalej wywarem, dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.
Dodaj mąkę, śmietanę oraz koperek i gotuj jeszcze 5 minut. W osobnym garnku ugotuj brukselkę, odcedź.
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, wyłóż ciastem francuskim, przełóż potrawkę i brukselkę. Całość zasłoń szczelnie ciastem, ponakłuwaj z góry widelcem i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki w sosie pomidorowym
Dania główne
Polonezy schabowe według Ewy Wachowicz
Dania główne
Kurczak pieczony w słodkim sosie chili według Ewy Wachowicz
Dania główne
Smażone części z kaczki, ziemniaki i sałatka.
Klopsiki w sosie pomidorowym
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1039
Polonezy schabowe według Ewy Wachowicz
Tradycyjne polonezy schabowe to nic innego jak roladki wieprzowe z nadzieniem...
Odsłon: 3201