Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka z kurczaka są odrobinę niedoceniane, ale gwarantuję, że można z nimi zdziałać cuda! Sos, którego używam jest pełen smaku i przyjemnej pikanterii. Często używam go w mojej kuchni, np. do dipów, sosów, świetnie też współgra z mięsem wszelkiego rodzaju, ale też jako dip do warzyw czy glazura do tofu. Osoby lubiące pikantne potrawy zakochają się w tym sosie! Zabieramy się więc do gotowania, patelnie i skrzydełka w dloń :)
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1172
Dziś do pracy.
Odsłon: 34
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 689
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1172
Dziś do pracy.
Odsłon: 34
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 689
Składniki
1. Rozgrzej piekarnik do 200 ˚C.
2. W dużej misce dokładnie wymieszaj skrzydełka z olejem, solą i pieprzem. Rozłóż skrzydełka na blachach do pieczenia i piecz przez 35 min.
3. Podczas pieczenia skrzydełek, przygotuj glazurę. Na patelni na średnim ogniu rozpuść masło, kiedy zacznie się pienić dodaj starty czosnek i imbir, smaż przez 1-2 minuty. Dodaj reszte składników i odczekaj, aż się zagotują. Mieszaj przez nastepne 2 min. i odstaw. Przelej połowę glazury do miski, a drugą pozostaw na patelni.
4. Po upieczeniu skrzydełek, wrzuć je do miski z częścią glazury, dokładnie wymieszaj. Rozłóż ponownie na blasze do pieczenia i piecz przez kolejne 10 min. Po tym czasie przełóż skrzydełka na patelnie z drugą częścia gorącej glazury. Serwuj prosto z patelni, posypane sezamem, kolendrą i szczypiorkiem.