Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gnocchi z warzywami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10601
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11596
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 605
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10601
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11596
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 605
Składniki
czas ok. 45 min; porcja – 290 kcal, cena 5 zł
Brokuł opłucz, podziel na różyczki. Wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 8 minut. Odlej na sicie, przelej zimną wodą i pozostaw do osączenia.
Fasolkę szparagową obierz, opłucz, pokrój na połówki. Wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj do miękkości. Jeśli używasz mrożonej fasolki, nie musisz jej rozmrażać. Odcedź na sicie.
Przebierz strączki groszku cukrowego, ułóż je na sicie i sparz wrzątkiem, a następnie szybko przelej zimną wodą.
Gnocchi (lub kopytka) ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedź. Bazylię opłucz, osusz. Połowę listków odłóż do dekoracji, resztę drobno posiekaj.
W dużym rondlu rozgrzej 2-3 łyżki masła. Wrzuć posiekaną bazylię, przesmaż. Dodaj gnocchi, brokuły, fasolkę i groszek cukrowy. Całość ogrzewaj jeszcze kilka minut. Dopraw solą oraz pieprzem. Posyp kawałkami mozzarelli, łyżką uprażonych orzeszków i resztą bazylii.Źródło: Świat kobiety