Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gnocchi z warzywami"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 506
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2542
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1860
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1081
Świąteczne smaki.
Odsłon: 150
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1718
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 506
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2542
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1860
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1081
Świąteczne smaki.
Odsłon: 150
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1718
Składniki
czas ok. 45 min; porcja – 290 kcal, cena 5 zł
Brokuł opłucz, podziel na różyczki. Wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 8 minut. Odlej na sicie, przelej zimną wodą i pozostaw do osączenia.
Fasolkę szparagową obierz, opłucz, pokrój na połówki. Wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj do miękkości. Jeśli używasz mrożonej fasolki, nie musisz jej rozmrażać. Odcedź na sicie.
Przebierz strączki groszku cukrowego, ułóż je na sicie i sparz wrzątkiem, a następnie szybko przelej zimną wodą.
Gnocchi (lub kopytka) ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedź. Bazylię opłucz, osusz. Połowę listków odłóż do dekoracji, resztę drobno posiekaj.
W dużym rondlu rozgrzej 2-3 łyżki masła. Wrzuć posiekaną bazylię, przesmaż. Dodaj gnocchi, brokuły, fasolkę i groszek cukrowy. Całość ogrzewaj jeszcze kilka minut. Dopraw solą oraz pieprzem. Posyp kawałkami mozzarelli, łyżką uprażonych orzeszków i resztą bazylii.Źródło: Świat kobiety