Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gnocchi z warzywami"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 858
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 317
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 858
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 317
Składniki
czas ok. 45 min; porcja – 290 kcal, cena 5 zł
Brokuł opłucz, podziel na różyczki. Wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 8 minut. Odlej na sicie, przelej zimną wodą i pozostaw do osączenia.
Fasolkę szparagową obierz, opłucz, pokrój na połówki. Wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj do miękkości. Jeśli używasz mrożonej fasolki, nie musisz jej rozmrażać. Odcedź na sicie.
Przebierz strączki groszku cukrowego, ułóż je na sicie i sparz wrzątkiem, a następnie szybko przelej zimną wodą.
Gnocchi (lub kopytka) ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedź. Bazylię opłucz, osusz. Połowę listków odłóż do dekoracji, resztę drobno posiekaj.
W dużym rondlu rozgrzej 2-3 łyżki masła. Wrzuć posiekaną bazylię, przesmaż. Dodaj gnocchi, brokuły, fasolkę i groszek cukrowy. Całość ogrzewaj jeszcze kilka minut. Dopraw solą oraz pieprzem. Posyp kawałkami mozzarelli, łyżką uprażonych orzeszków i resztą bazylii.Źródło: Świat kobiety