Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują jak prawdziwe, zawijane w liście kapusty gołąbki. Jednak robi się je znacznie prościej i szybciej. Najsurowszym recenzentem jest mój wnuczek Olek. Jego opinia brzmi: PYSIA !
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10399
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336738
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4258
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423552
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10399
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336738
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4258
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423552
Składniki
W dużej misce wymieszać drobno posiekaną kapustę, mielone mięso ( np. łopatka wieprzowa, lub udziec indyczy ), kaszę mannę, ryż, jajka i przyprawy.
Z powstałej masy formować kotlety ( gołąbki ) i obsmażać na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Gołąbki ułożyć w dużym rondlu warstwami, zalać ok. 2 litrami wody z rozpuszczonym koncentratem pomidorowym ( tak, aby przykryć gołąbki ). Dusić na małym ogniu ok. 45 minut.
Podawać polane sosem pomidorowym z ziemniakami lub chlebem.