Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki Romano

Gołąbki Romano

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 155

Dodano:

Odsłon: 2882

Gołąbki bez zawijania :) ja często podwajam składniki i robię z 2 porcji ,znikają ekspresowo :)

Składniki

  • 1\2 kg mięsa mielonego ( łopatka ,szynka)
  • 1 1\2 szklanki ryżu
  • 1 szklanka kaszy manny
  • 2 cebule krojone w kostkę
  • 2 jaja
  • 1.20 kg szatkowanej białej kapusty
  • sól ,pieprz
  • rosół knorr do zalania gołąbków na blaszce
  • marchew
  • olej do smażenia
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Gołąbki Romano

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na surowo razem mieszamy. Formować okrągłe kotleciki i podsmażyć na patelni z dwóch stron. Ułożyć na blachę do pieczenia. Zalać ciepłym rosołem tak by gołąbki były przykryte. Piec około godziny w nagrzanym piekarniku (180 stopni). Podawać z sosem pieczarkowym lub pomidorowym.


    SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń