Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki w pomidorach"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414354
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2289
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414354
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2289
Składniki
Cebule obrać, posiekać, czosnek rozetrzeć, podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać pomidory, koncentrat, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i szczyptą cukru. Zalać bulionem, zagotować, zmiksować.
Mięso wymieszać z jajkiem, grzankami, utartym serem, doprawić. Kapustę umyć, włożyć do osolonego wrzątku na kilka minut, oddzielić liście, na każdym ułożyć po kulce farszu, zawinąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym z pokrywą wysmarowanym oliwą. Zalać sosem, przykryć, piec ok. 60 min w temp. 180oC.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium