Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki w pomidorach"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1915
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1606
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2541
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1915
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1606
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2541
Składniki
Cebule obrać, posiekać, czosnek rozetrzeć, podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać pomidory, koncentrat, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i szczyptą cukru. Zalać bulionem, zagotować, zmiksować.
Mięso wymieszać z jajkiem, grzankami, utartym serem, doprawić. Kapustę umyć, włożyć do osolonego wrzątku na kilka minut, oddzielić liście, na każdym ułożyć po kulce farszu, zawinąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym z pokrywą wysmarowanym oliwą. Zalać sosem, przykryć, piec ok. 60 min w temp. 180oC.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium