Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki w pomidorach"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3759
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3808
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 703
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3759
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3808
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 703
Składniki
Cebule obrać, posiekać, czosnek rozetrzeć, podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać pomidory, koncentrat, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i szczyptą cukru. Zalać bulionem, zagotować, zmiksować.
Mięso wymieszać z jajkiem, grzankami, utartym serem, doprawić. Kapustę umyć, włożyć do osolonego wrzątku na kilka minut, oddzielić liście, na każdym ułożyć po kulce farszu, zawinąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym z pokrywą wysmarowanym oliwą. Zalać sosem, przykryć, piec ok. 60 min w temp. 180oC.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium