Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka... nie codziennie ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na mały grzech :)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 75
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2348
Polecam.
Odsłon: 108
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 75
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2348
Polecam.
Odsłon: 108
Składniki
W sklepach można teraz kupić woreczki do pieczenia. Takie jak przy "pomysł na..". To świetne rozwiązanie mięso przechodzi całym aromatem przypraw i ziół. Wrzucamy wszystko do woreczka zamykamy woreczek i do piekarnika na około 2 godzinki w temp. 180 st. Pod koniec pieczenia rozcinam nożem torebkę żeby skórka się zarumieniła.
Idziemy pic kawkę :)
Do golonki możemy podać ziemniaki łódeczki. Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, w mundurkach. Kroimy ziemniaka na 4 części i wstawiamy do piekarnika na około 10 min w temp. 180 st. ja zawsze jeszcze posypuje ziemniaki ziołami prowansalskimi pięknie pachną a jak smakują.... Do golonki dodatkowo podaję musztardę i chrzan. Smacznego.