Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Golonka piwna"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Golonki oczyść, umyj. Natrzyj solą, pieprzem, papryką słodką oraz ostrą i ziołami. Naszpikuj pokrojonymi ząbkami czosnku, zalej piwem i odstaw na co najmniej 2 godziny.
Mięso oraz zalewę przełóż do garnka. Dolej trochę wody i gotuj 2 godz. na małym ogniu. 15 minut przed końcem gotowania włóż pokrojone warzywa.
Mięso obsmaż na oleju. Warzywa zmiksuj w wywarze, zagęść mąką i śmietaną. Przypraw sos do smaku, podaj z mięsem.
Porcje 8, 140 min, Cena 3,65 zł, Kalorie 385 kcalŹródło: Bella Relaks