Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Golonka piwna"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 925
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2143
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 925
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2143
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Golonki oczyść, umyj. Natrzyj solą, pieprzem, papryką słodką oraz ostrą i ziołami. Naszpikuj pokrojonymi ząbkami czosnku, zalej piwem i odstaw na co najmniej 2 godziny.
Mięso oraz zalewę przełóż do garnka. Dolej trochę wody i gotuj 2 godz. na małym ogniu. 15 minut przed końcem gotowania włóż pokrojone warzywa.
Mięso obsmaż na oleju. Warzywa zmiksuj w wywarze, zagęść mąką i śmietaną. Przypraw sos do smaku, podaj z mięsem.
Porcje 8, 140 min, Cena 3,65 zł, Kalorie 385 kcalŹródło: Bella Relaks