Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Golonka piwna"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10112
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3959
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10112
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3959
Składniki
Golonki oczyść, umyj. Natrzyj solą, pieprzem, papryką słodką oraz ostrą i ziołami. Naszpikuj pokrojonymi ząbkami czosnku, zalej piwem i odstaw na co najmniej 2 godziny.
Mięso oraz zalewę przełóż do garnka. Dolej trochę wody i gotuj 2 godz. na małym ogniu. 15 minut przed końcem gotowania włóż pokrojone warzywa.
Mięso obsmaż na oleju. Warzywa zmiksuj w wywarze, zagęść mąką i śmietaną. Przypraw sos do smaku, podaj z mięsem.
Porcje 8, 140 min, Cena 3,65 zł, Kalorie 385 kcalŹródło: Bella Relaks