Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Golonka piwna"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1452
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1606
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1452
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1606
Składniki
Golonki oczyść, umyj. Natrzyj solą, pieprzem, papryką słodką oraz ostrą i ziołami. Naszpikuj pokrojonymi ząbkami czosnku, zalej piwem i odstaw na co najmniej 2 godziny.
Mięso oraz zalewę przełóż do garnka. Dolej trochę wody i gotuj 2 godz. na małym ogniu. 15 minut przed końcem gotowania włóż pokrojone warzywa.
Mięso obsmaż na oleju. Warzywa zmiksuj w wywarze, zagęść mąką i śmietaną. Przypraw sos do smaku, podaj z mięsem.
Porcje 8, 140 min, Cena 3,65 zł, Kalorie 385 kcalŹródło: Bella Relaks