Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonka w kapuście

Golonka w kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 2929

Smaczna staropolska kuchnia

Składniki

  • golonka, 1
  • kapusta kiszona, 1 słoik
  • kapusta słodka, 1 srednai główka
  • grzybki suszone, 20szt
  • Boczek wędzony, 100g
  • kiełbasa, 200g
  • cebula, 1
  • czosnek, 2 ząbki
  • sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie do smaku
  • przecier pomidorowy
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Golonka w kapuście

Przygotowanie

  1. Golonkę umyć umieścić w dużym garnku obsypać kapustą kiszoną z sokiem, dodac pokrojoną kapustę słodką, grzybki wcześniej namoczone i pokrojone, zalac szklanką wody i gotować

  2. po 30 min dodać pokrojony boczek, kiełbasę cebulę, czosnek, a także przyprawy, gotować aż golonka zmięknie.

  3. Super smakuje z zimnym piwkiem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń