Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gospodarska pajda"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4308
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 51
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 91
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 399
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4308
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 51
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 91
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 399
Składniki
Pieczarki oczyść (najlepiej pocierając wilgotną ściereczką). Grzyby pokrój w plasterki. Cebule obierz, potnij w cienkie krążki. Plasterki boczku pokrój na kawałeczki.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć boczek. Mieszając, smaż go 4 minuty, aż będzie rumiany i chrupiący. Zdejmij z patelni, osącz na papierowym ręczniku. Na tym samym tłuszczu podsmaż pieczarki.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z twarożkiem oraz śmietaną. Ew. przypraw do smaku solą i pieprzem. Bochenek rozetnij na 2 krążki. Oba cienko posmaruj serkiem ziołowo-czosnkowym. Obłóż boczkiem, pieczarkami oraz cebulą. Oprósz solą i pieprzem.
Pizze ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 st. Ustaw na funkcję grillowanie. Wstaw pizze. Zapiekaj je przez 5 minut.
Szczypiorek opłucz, osusz, drobno posiekaj. Posyp nim gotowe pizze. Podawaj je z dodatkiem np. sosu musztardowego.Źródło: Tina