Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gospodarska pajda"
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4195
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 34359
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4195
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 34359
Składniki
Pieczarki oczyść (najlepiej pocierając wilgotną ściereczką). Grzyby pokrój w plasterki. Cebule obierz, potnij w cienkie krążki. Plasterki boczku pokrój na kawałeczki.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć boczek. Mieszając, smaż go 4 minuty, aż będzie rumiany i chrupiący. Zdejmij z patelni, osącz na papierowym ręczniku. Na tym samym tłuszczu podsmaż pieczarki.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z twarożkiem oraz śmietaną. Ew. przypraw do smaku solą i pieprzem. Bochenek rozetnij na 2 krążki. Oba cienko posmaruj serkiem ziołowo-czosnkowym. Obłóż boczkiem, pieczarkami oraz cebulą. Oprósz solą i pieprzem.
Pizze ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 st. Ustaw na funkcję grillowanie. Wstaw pizze. Zapiekaj je przez 5 minut.
Szczypiorek opłucz, osusz, drobno posiekaj. Posyp nim gotowe pizze. Podawaj je z dodatkiem np. sosu musztardowego.Źródło: Tina