Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gospodarska pajda"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 781
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 781
Składniki
Pieczarki oczyść (najlepiej pocierając wilgotną ściereczką). Grzyby pokrój w plasterki. Cebule obierz, potnij w cienkie krążki. Plasterki boczku pokrój na kawałeczki.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć boczek. Mieszając, smaż go 4 minuty, aż będzie rumiany i chrupiący. Zdejmij z patelni, osącz na papierowym ręczniku. Na tym samym tłuszczu podsmaż pieczarki.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z twarożkiem oraz śmietaną. Ew. przypraw do smaku solą i pieprzem. Bochenek rozetnij na 2 krążki. Oba cienko posmaruj serkiem ziołowo-czosnkowym. Obłóż boczkiem, pieczarkami oraz cebulą. Oprósz solą i pieprzem.
Pizze ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 st. Ustaw na funkcję grillowanie. Wstaw pizze. Zapiekaj je przez 5 minut.
Szczypiorek opłucz, osusz, drobno posiekaj. Posyp nim gotowe pizze. Podawaj je z dodatkiem np. sosu musztardowego.Źródło: Tina