Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grillowana sałatka caprese"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8415
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 508
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8415
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 508
Składniki
Osącz z zalewy kulki mozzarelli, pokrój je w niezbyt grube plasterki. Pomidory opłucz, pozbaw gniazd nasiennych oraz nasady ogonków i również pokrój w plastry. Jeśli chcesz, pomidory możesz wcześniej sparzyć, przelać zimną wodą i obrać ze skórki.
Przygotuj 4 średnie kawałki folii aluminiowej. Na każdym układaj na przemian plastry sera mozzarella oraz pomidorów. Całość polej oliwą, oprósz solą, pieprzem oraz słodką papryką i posyp listkami bazylii. Zwiń pakieciki. Grilluj 10-15 minut.
czas ok. 20 min; porcja – 170 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety