Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grillowana sałatka caprese"
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 129
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 182
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 58
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 129
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 182
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 58
Składniki
Osącz z zalewy kulki mozzarelli, pokrój je w niezbyt grube plasterki. Pomidory opłucz, pozbaw gniazd nasiennych oraz nasady ogonków i również pokrój w plastry. Jeśli chcesz, pomidory możesz wcześniej sparzyć, przelać zimną wodą i obrać ze skórki.
Przygotuj 4 średnie kawałki folii aluminiowej. Na każdym układaj na przemian plastry sera mozzarella oraz pomidorów. Całość polej oliwą, oprósz solą, pieprzem oraz słodką papryką i posyp listkami bazylii. Zwiń pakieciki. Grilluj 10-15 minut.
czas ok. 20 min; porcja – 170 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety