Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane szaszłyki"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1953
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1953
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć. Pokroić na niewielkie, równe części. Oprószyć solą i pieprzem. Sos sojowy wymieszać z octem winnym i oliwą. Mieszanką polać kawałki mięsa, odstawić na godzinę do lodówki, pociąć w drobną kostkę.
Papryki umyć, oczyścić z nasion i pokroić na części. Wszystkie cebule obrać z łupin i pokroić na cząstki. Bakłażan i cukinię też umyć, osuszyć i nie obierać. Warzywa pokroić na równe kawałki. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie.
Na mokre szpadki nadziewać produkty. W mięsnym kolejno: odsączone mięso i cebulę. W warzywnym przekładać różnokolorową paprykę, bakłażana, cukinię, cząstki cebuli i tak na zmianę. Szaszłyki skropić oliwą, przyprawić. Piec na grillu.Źródło: Twoje Imperium