Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowane szaszłyki

Grillowane szaszłyki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Grillowane szaszłyki"

Składniki

  • Mięsne: 40 dag piersi z indyka lub filetów z kurczaka
  • 2 cebule
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 cytryna
  • 2-3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy. Warzywne: 3 papryki w różnych kolorach
  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona cebula
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Grillowane szaszłyki

Przygotowanie

  1. Mięso oczyścić, umyć, osuszyć. Pokroić na niewielkie, równe części. Oprószyć solą i pieprzem. Sos sojowy wymieszać z octem winnym i oliwą. Mieszanką polać kawałki mięsa, odstawić na godzinę do lodówki, pociąć w drobną kostkę.

  2. Papryki umyć, oczyścić z nasion i pokroić na części. Wszystkie cebule obrać z łupin i pokroić na cząstki. Bakłażan i cukinię też umyć, osuszyć i nie obierać. Warzywa pokroić na równe kawałki. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie.

  3. Na mokre szpadki nadziewać produkty. W mięsnym kolejno: odsączone mięso i cebulę. W warzywnym przekładać różnokolorową paprykę, bakłażana, cukinię, cząstki cebuli i tak na zmianę. Szaszłyki skropić oliwą, przyprawić. Piec na grillu.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń