Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane szaszłyki"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1413
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 423
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1413
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 423
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć. Pokroić na niewielkie, równe części. Oprószyć solą i pieprzem. Sos sojowy wymieszać z octem winnym i oliwą. Mieszanką polać kawałki mięsa, odstawić na godzinę do lodówki, pociąć w drobną kostkę.
Papryki umyć, oczyścić z nasion i pokroić na części. Wszystkie cebule obrać z łupin i pokroić na cząstki. Bakłażan i cukinię też umyć, osuszyć i nie obierać. Warzywa pokroić na równe kawałki. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie.
Na mokre szpadki nadziewać produkty. W mięsnym kolejno: odsączone mięso i cebulę. W warzywnym przekładać różnokolorową paprykę, bakłażana, cukinię, cząstki cebuli i tak na zmianę. Szaszłyki skropić oliwą, przyprawić. Piec na grillu.Źródło: Twoje Imperium