Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane tortille"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12458
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1406
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13434
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5677
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12458
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1406
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13434
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5677
Składniki
Mięso pokrój w plastry, lekko rozgnieć je dłonią. Oprósz solą i pieprzem, posmaruj olejem. Opiecz na mocno rozgrzanym grillu po 3 min z każdej strony, po czym pokrój je w paski. Cebule obierz z łupin, pokrój w piórka.
Szczypior opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem, posiekaj. Fasolę oraz kukurydzę opłucz pod bieżącą wodą, osącz na sicie. Ser zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
Do miski wrzuć kukurydzę, fasolę, posiekany szczypior, cebulę oraz pokrojone w paski mięso, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Połówkę każdego placka tortilli posyp niewielką ilością startego sera, rozłóż mięso z warzywami i posyp pozostałym serem. Złóż na pół. Piecz na grillu z obu stron, aż się zrumienią i ser się rozpuści. Pokrój na trójkąty.
Podawaj z dipem jogurtowo-czosnkowym, salsą pomidorową, guacamole, kwaśną śmietaną, ajvarem lub sosem tzatziki.
30 minut. Sztuka: 430 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie