Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane tortille"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32576
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 54
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 933
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 334
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32576
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 54
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 933
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 334
Składniki
Mięso pokrój w plastry, lekko rozgnieć je dłonią. Oprósz solą i pieprzem, posmaruj olejem. Opiecz na mocno rozgrzanym grillu po 3 min z każdej strony, po czym pokrój je w paski. Cebule obierz z łupin, pokrój w piórka.
Szczypior opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem, posiekaj. Fasolę oraz kukurydzę opłucz pod bieżącą wodą, osącz na sicie. Ser zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
Do miski wrzuć kukurydzę, fasolę, posiekany szczypior, cebulę oraz pokrojone w paski mięso, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Połówkę każdego placka tortilli posyp niewielką ilością startego sera, rozłóż mięso z warzywami i posyp pozostałym serem. Złóż na pół. Piecz na grillu z obu stron, aż się zrumienią i ser się rozpuści. Pokrój na trójkąty.
Podawaj z dipem jogurtowo-czosnkowym, salsą pomidorową, guacamole, kwaśną śmietaną, ajvarem lub sosem tzatziki.
30 minut. Sztuka: 430 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie