Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane tortille"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4203
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416608
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4203
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416608
Składniki
Mięso pokrój w plastry, lekko rozgnieć je dłonią. Oprósz solą i pieprzem, posmaruj olejem. Opiecz na mocno rozgrzanym grillu po 3 min z każdej strony, po czym pokrój je w paski. Cebule obierz z łupin, pokrój w piórka.
Szczypior opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem, posiekaj. Fasolę oraz kukurydzę opłucz pod bieżącą wodą, osącz na sicie. Ser zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
Do miski wrzuć kukurydzę, fasolę, posiekany szczypior, cebulę oraz pokrojone w paski mięso, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Połówkę każdego placka tortilli posyp niewielką ilością startego sera, rozłóż mięso z warzywami i posyp pozostałym serem. Złóż na pół. Piecz na grillu z obu stron, aż się zrumienią i ser się rozpuści. Pokrój na trójkąty.
Podawaj z dipem jogurtowo-czosnkowym, salsą pomidorową, guacamole, kwaśną śmietaną, ajvarem lub sosem tzatziki.
30 minut. Sztuka: 430 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie