Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowany karczek
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 138
Jeśli szukasz pomysłu na szybką zapiekankę albo chcesz odgrzać gotowe już pie...
Odsłon: 32
Kto nie kocha pierogów? Ale tylko takich z dużą ilością aromatycznego nadzien...
Odsłon: 716
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 40
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 121
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 138
Jeśli szukasz pomysłu na szybką zapiekankę albo chcesz odgrzać gotowe już pie...
Odsłon: 32
Kto nie kocha pierogów? Ale tylko takich z dużą ilością aromatycznego nadzien...
Odsłon: 716
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 40
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 121
Składniki
Mięso umyć i osuszyć. Pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm (powinno wyjść 6 plastrów). Plastry karczku lekko rozbić, a następnie posypać solą i pieprzem. Do szklanki wlać olej, pikantny ketchup, sok z cytryny, dodać przeciśnięty przez praskę i roztarty ze szczyptą soli czosnek, ostrą paprykę w proszku i bazylię. Wszystko dokładnie wymieszać i powstałą marynatą posmarować rozbite plastry karczku. Zamarynowany karczek włożyć do lodówki na 24 godziny. Następnie ułożyć karczek na rozgrzanym grillu. Piec około 20 minut, po 10 minut na jednej stronie. Podawać z musztardą, pieczywem i dowolną sałatką. Smacznego.