Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35903
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1269
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1779
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35903
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1269
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1779
Składniki
Mięso umyć i osuszyć. Pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm (powinno wyjść 6 plastrów). Plastry karczku lekko rozbić, a następnie posypać solą i pieprzem. Do szklanki wlać olej, pikantny ketchup, sok z cytryny, dodać przeciśnięty przez praskę i roztarty ze szczyptą soli czosnek, ostrą paprykę w proszku i bazylię. Wszystko dokładnie wymieszać i powstałą marynatą posmarować rozbite plastry karczku. Zamarynowany karczek włożyć do lodówki na 24 godziny. Następnie ułożyć karczek na rozgrzanym grillu. Piec około 20 minut, po 10 minut na jednej stronie. Podawać z musztardą, pieczywem i dowolną sałatką. Smacznego.