Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowany mintaj z sałatką panzanella"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 365
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3898
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1347
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 365
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3898
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1347
Składniki
porcje • : 15 min • pieczenie i grillowanie: 30 min • 255 kcal/porcja • 6,50 zł/porcja.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia.
Pokrój na spore kawałki papryki i cebulę. Wrzuć do miski, dodaj brokuły i pomidory. Wymieszaj je z 2 łyżkami oliwy. Ułóż warzywa na półce i piecz 20-25 minut. Potem dodaj fasolkę i piecz jeszcze 5 minut. Wyjmij warzywa, przykryj, aby nie wystygły.
Wyłóż półkę nowym papierem do pieczenia i ułóż na nim rybę. Skrop oliwą. Piecz 10-12 minut, następnie wyjmij i przykryj, aby doszła.
Przestaw piekarnik na funkcję grillowania. Kromki chleba natrzyj połówkami czosnku i skrop oliwą. Włóż do piekarnika i podgrzewaj po minucie z obu stron. Przełóż na talerz. Gdy ostygną, podziel na kawałki.
Przełóż do miski warzywa, podpieczony chleb, bazylię i kapary. Dodaj resztę oliwy i ocet balsamiczny. Wymieszaj. Wyłóż sałatkę na talerze, na wierzchu ułóż rybę.Źródło: Olivia