Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowany mintaj z sałatką panzanella"
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 102
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1326
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 1089
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 102
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1326
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 1089
Składniki
porcje • : 15 min • pieczenie i grillowanie: 30 min • 255 kcal/porcja • 6,50 zł/porcja.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia.
Pokrój na spore kawałki papryki i cebulę. Wrzuć do miski, dodaj brokuły i pomidory. Wymieszaj je z 2 łyżkami oliwy. Ułóż warzywa na półce i piecz 20-25 minut. Potem dodaj fasolkę i piecz jeszcze 5 minut. Wyjmij warzywa, przykryj, aby nie wystygły.
Wyłóż półkę nowym papierem do pieczenia i ułóż na nim rybę. Skrop oliwą. Piecz 10-12 minut, następnie wyjmij i przykryj, aby doszła.
Przestaw piekarnik na funkcję grillowania. Kromki chleba natrzyj połówkami czosnku i skrop oliwą. Włóż do piekarnika i podgrzewaj po minucie z obu stron. Przełóż na talerz. Gdy ostygną, podziel na kawałki.
Przełóż do miski warzywa, podpieczony chleb, bazylię i kapary. Dodaj resztę oliwy i ocet balsamiczny. Wymieszaj. Wyłóż sałatkę na talerze, na wierzchu ułóż rybę.Źródło: Olivia