Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grube spagetti z wędzonym kurczakiem pod pierzynką z kiełków rzodkiewki
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5500
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1000
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5500
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1000
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1424
Składniki
Makaron typu grube spagetti gotujemy all dente (dojdzie jeszcze na patelni gotowany z sosem).
W 3/4 szklanki ciepłej wody rozpuszczamy kostkę rosołową i wlewamy na patelnię, po zagotowaniu dodajemy pokrojone w kawałki kostki wędzonego kurczaka (razem z kawałkami skóry kurczaka). Gotujemy do zredukowania w połowie wody z kurczaka, wtedy do patelni dokładamy ugotowany makaron i smażymy do zniknięcia powstałego sosu.
Wykładamy na talerz, na wierzchu formujemy kulę z kiełków na których układamy przekrojonego na pół pomidorka koktajlowego. Całość posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.