Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybowa z kaszą perłową przyprawiona lubczykiem i pieprzem"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 995
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2001
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 468
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 995
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2001
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 468
Składniki
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>
Grzyby zalewam wodą i moczę 90 minut. Mięso płuczę, wkładam do garnka. Zalewam wodą i doprowadzam do wrzenia. Usuwam pianę, która powstanie na powierzchni wywaru. Dodaję obrane warzywa korzeniowe oraz 1 cebulę. Wrzucam pieprz w ziarenkach, ziele angielskie i listek laurowy. Przyprawiam solą, mielonym pieprzem oraz lubczykiem. Gotuję ok. 50 minut.
Grzyby odcedzam, osączam. Przesmażam je na maśle. Dodaję pozostałe cebule pokrojone w kostkę. Zalewam 6 szkl. przygotowanego bulionu. Kaszę przelewam wrzątkiem, osączam. Wrzucam do zupy. Gotuję ok. 10 minut. Pod koniec dodaję wino. Przyprawiam do smaku. Posypuję natką.Źródło: Tina