Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybowa z kaszą perłową przyprawiona lubczykiem i pieprzem"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 913
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2790
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3345
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 913
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2790
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3345
Składniki
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>
Grzyby zalewam wodą i moczę 90 minut. Mięso płuczę, wkładam do garnka. Zalewam wodą i doprowadzam do wrzenia. Usuwam pianę, która powstanie na powierzchni wywaru. Dodaję obrane warzywa korzeniowe oraz 1 cebulę. Wrzucam pieprz w ziarenkach, ziele angielskie i listek laurowy. Przyprawiam solą, mielonym pieprzem oraz lubczykiem. Gotuję ok. 50 minut.
Grzyby odcedzam, osączam. Przesmażam je na maśle. Dodaję pozostałe cebule pokrojone w kostkę. Zalewam 6 szkl. przygotowanego bulionu. Kaszę przelewam wrzątkiem, osączam. Wrzucam do zupy. Gotuję ok. 10 minut. Pod koniec dodaję wino. Przyprawiam do smaku. Posypuję natką.Źródło: Tina