Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybowa z kaszą perłową przyprawiona lubczykiem i pieprzem"
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2412
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3826
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 689
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8805
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2412
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3826
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 689
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8805
Składniki
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>
Grzyby zalewam wodą i moczę 90 minut. Mięso płuczę, wkładam do garnka. Zalewam wodą i doprowadzam do wrzenia. Usuwam pianę, która powstanie na powierzchni wywaru. Dodaję obrane warzywa korzeniowe oraz 1 cebulę. Wrzucam pieprz w ziarenkach, ziele angielskie i listek laurowy. Przyprawiam solą, mielonym pieprzem oraz lubczykiem. Gotuję ok. 50 minut.
Grzyby odcedzam, osączam. Przesmażam je na maśle. Dodaję pozostałe cebule pokrojone w kostkę. Zalewam 6 szkl. przygotowanego bulionu. Kaszę przelewam wrzątkiem, osączam. Wrzucam do zupy. Gotuję ok. 10 minut. Pod koniec dodaję wino. Przyprawiam do smaku. Posypuję natką.Źródło: Tina