Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grzybowy quiche"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15538
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15538
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Mąkę przesiej ze szczyptą soli. Dodaj pozostałe , szybko zagnieć kruche ciasto. Owiń je folią i odstaw do lodówki na 30 minut. Grzyby oczyść, obierz, pokrój na kawałki i wrzuć na patelnię, by odparować wodę. Po chwili dodaj masło i posiekaną cebulę. Duś ok. 25 minut. Poczekaj aż ostygną i połącz z jajkami oraz śmietaną. Dopraw do smaku przyprawami, posyp połową posiekanej natki pietruszki.
Formę do tarty wyłóż schłodzonym ciastem, nakłuj je widelcem i posyp startym serem. Na ser wyłóż farsz grzybowy. Piecz w temperaturze 180 stopni C przez 35 minut. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
• 1 godz. 10 minut • dla 4 osób • cena 16 złŹródło: Show