Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grzybowy quiche"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1284
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 115
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 50
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1284
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 115
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 50
Składniki
Mąkę przesiej ze szczyptą soli. Dodaj pozostałe , szybko zagnieć kruche ciasto. Owiń je folią i odstaw do lodówki na 30 minut. Grzyby oczyść, obierz, pokrój na kawałki i wrzuć na patelnię, by odparować wodę. Po chwili dodaj masło i posiekaną cebulę. Duś ok. 25 minut. Poczekaj aż ostygną i połącz z jajkami oraz śmietaną. Dopraw do smaku przyprawami, posyp połową posiekanej natki pietruszki.
Formę do tarty wyłóż schłodzonym ciastem, nakłuj je widelcem i posyp startym serem. Na ser wyłóż farsz grzybowy. Piecz w temperaturze 180 stopni C przez 35 minut. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
• 1 godz. 10 minut • dla 4 osób • cena 16 złŹródło: Show