Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grzybowy quiche"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19573
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2069
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19573
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2069
Składniki
Mąkę przesiej ze szczyptą soli. Dodaj pozostałe , szybko zagnieć kruche ciasto. Owiń je folią i odstaw do lodówki na 30 minut. Grzyby oczyść, obierz, pokrój na kawałki i wrzuć na patelnię, by odparować wodę. Po chwili dodaj masło i posiekaną cebulę. Duś ok. 25 minut. Poczekaj aż ostygną i połącz z jajkami oraz śmietaną. Dopraw do smaku przyprawami, posyp połową posiekanej natki pietruszki.
Formę do tarty wyłóż schłodzonym ciastem, nakłuj je widelcem i posyp startym serem. Na ser wyłóż farsz grzybowy. Piecz w temperaturze 180 stopni C przez 35 minut. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
• 1 godz. 10 minut • dla 4 osób • cena 16 złŹródło: Show