Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz po węgiersku z kurczaka
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25794
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2848
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1346
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25794
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2848
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1346
Składniki
Filety myjemy, wycinamy kości i białe narośla, a następnie kroimy w spore kwadraty. Doprawiamy przyprawą do kurczaka po węgiersku i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażymy ok. 15minut.
Paprykę i pieczarki myjemy, a następnie dość drobno kroimy i dorzucamy do kurczaka. Wszystko zalewamy przecierem pomidorowym, doprawiamy solą i gotujemy ok. 25minut. Najlepiej smakuje z plackami (przepis tu https://smaker.pl/przepis-zolte-placki-ziemniaczane,126317,katia2101.html)