Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz po węgiersku z kurczaka
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Filety myjemy, wycinamy kości i białe narośla, a następnie kroimy w spore kwadraty. Doprawiamy przyprawą do kurczaka po węgiersku i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażymy ok. 15minut.
Paprykę i pieczarki myjemy, a następnie dość drobno kroimy i dorzucamy do kurczaka. Wszystko zalewamy przecierem pomidorowym, doprawiamy solą i gotujemy ok. 25minut. Najlepiej smakuje z plackami (przepis tu https://smaker.pl/przepis-zolte-placki-ziemniaczane,126317,katia2101.html)