Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz po węgiersku z kurczaka
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1082
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 562
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1082
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 562
Składniki
Filety myjemy, wycinamy kości i białe narośla, a następnie kroimy w spore kwadraty. Doprawiamy przyprawą do kurczaka po węgiersku i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażymy ok. 15minut.
Paprykę i pieczarki myjemy, a następnie dość drobno kroimy i dorzucamy do kurczaka. Wszystko zalewamy przecierem pomidorowym, doprawiamy solą i gotujemy ok. 25minut. Najlepiej smakuje z plackami (przepis tu https://smaker.pl/przepis-zolte-placki-ziemniaczane,126317,katia2101.html)