Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz po węgiersku z kurczaka
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 298
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 298
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Składniki
Filety myjemy, wycinamy kości i białe narośla, a następnie kroimy w spore kwadraty. Doprawiamy przyprawą do kurczaka po węgiersku i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażymy ok. 15minut.
Paprykę i pieczarki myjemy, a następnie dość drobno kroimy i dorzucamy do kurczaka. Wszystko zalewamy przecierem pomidorowym, doprawiamy solą i gotujemy ok. 25minut. Najlepiej smakuje z plackami (przepis tu https://smaker.pl/przepis-zolte-placki-ziemniaczane,126317,katia2101.html)