Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wieprzowo-jabłkowy"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 190 st. C. Mięso obtocz w mące.
Rozgrzej w rondlu połowę oliwy. Obsmaż na niej mięso, najlepiej w dwóch partiach, po 2-3 minuty. Przełóż mięso na talerz.
Rozgrzej resztę oliwy i podsmaż na niej cebulę (2-3 minuty). Dodaj marchewkę i smaż jeszcze 2 minuty. Dodaj pietruszkę, cukier oraz listki szałwii i laurowe. Przełóż ponownie mięso, zalej bulionem i wodą. Przykryj rondel, wstaw do piekarnika i piecz 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
Zredukuj temperaturę do 160 st. C. Odkryj gulasz i piecz jeszcze 30 minut. Dodaj jabłka i piecz kolejne 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.Źródło: Olivia