Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wieprzowo-jabłkowy"
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 949
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 103
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 112
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14775
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 949
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 103
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 112
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14775
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 190 st. C. Mięso obtocz w mące.
Rozgrzej w rondlu połowę oliwy. Obsmaż na niej mięso, najlepiej w dwóch partiach, po 2-3 minuty. Przełóż mięso na talerz.
Rozgrzej resztę oliwy i podsmaż na niej cebulę (2-3 minuty). Dodaj marchewkę i smaż jeszcze 2 minuty. Dodaj pietruszkę, cukier oraz listki szałwii i laurowe. Przełóż ponownie mięso, zalej bulionem i wodą. Przykryj rondel, wstaw do piekarnika i piecz 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
Zredukuj temperaturę do 160 st. C. Odkryj gulasz i piecz jeszcze 30 minut. Dodaj jabłka i piecz kolejne 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.Źródło: Olivia