Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wieprzowo-jabłkowy"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 435
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3961
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3877
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 435
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3961
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3877
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 190 st. C. Mięso obtocz w mące.
Rozgrzej w rondlu połowę oliwy. Obsmaż na niej mięso, najlepiej w dwóch partiach, po 2-3 minuty. Przełóż mięso na talerz.
Rozgrzej resztę oliwy i podsmaż na niej cebulę (2-3 minuty). Dodaj marchewkę i smaż jeszcze 2 minuty. Dodaj pietruszkę, cukier oraz listki szałwii i laurowe. Przełóż ponownie mięso, zalej bulionem i wodą. Przykryj rondel, wstaw do piekarnika i piecz 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
Zredukuj temperaturę do 160 st. C. Odkryj gulasz i piecz jeszcze 30 minut. Dodaj jabłka i piecz kolejne 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.Źródło: Olivia