Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wieprzowo-jabłkowy"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3858
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3858
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 190 st. C. Mięso obtocz w mące.
Rozgrzej w rondlu połowę oliwy. Obsmaż na niej mięso, najlepiej w dwóch partiach, po 2-3 minuty. Przełóż mięso na talerz.
Rozgrzej resztę oliwy i podsmaż na niej cebulę (2-3 minuty). Dodaj marchewkę i smaż jeszcze 2 minuty. Dodaj pietruszkę, cukier oraz listki szałwii i laurowe. Przełóż ponownie mięso, zalej bulionem i wodą. Przykryj rondel, wstaw do piekarnika i piecz 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
Zredukuj temperaturę do 160 st. C. Odkryj gulasz i piecz jeszcze 30 minut. Dodaj jabłka i piecz kolejne 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.Źródło: Olivia