Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz wieprzowy z pomidorami"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38773
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 166
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9251
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38773
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 166
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9251
Składniki
Cebule obrać, pokroić w piórka. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i papryką (nie solić), obłożyć cebulą. Odstawić do lodówki na ok. 30 minut. Oprószyć mąką, podsmażyć na oliwie (3 łyżki).
Do podsmażonego mięsa dodać pomidory z puszki i szklankę wody. Dusić pod przykryciem 50-60 min. Pomidorki umyć, przekroić na pół, podsmażyć na reszcie oliwy, dodać do gulaszu wraz z koncentratem. Wymieszać, dosmaczyć przyprawami i cukrem, dusić do miękkości jeszcze co najmniej godzinę.
Podawać z kleksem śmietany. Posypać posiekaną natką.
ok. 160 minut.
Warto dodać kieliszek czerwonego wytrawnego wina – mięso szybciej skruszeje. Najlepiej do marynaty, ale można i do garnka.Źródło: Twoje Imperium