Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz wieprzowy z pomidorami"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 191
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22429
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 191
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22429
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Składniki
Cebule obrać, pokroić w piórka. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i papryką (nie solić), obłożyć cebulą. Odstawić do lodówki na ok. 30 minut. Oprószyć mąką, podsmażyć na oliwie (3 łyżki).
Do podsmażonego mięsa dodać pomidory z puszki i szklankę wody. Dusić pod przykryciem 50-60 min. Pomidorki umyć, przekroić na pół, podsmażyć na reszcie oliwy, dodać do gulaszu wraz z koncentratem. Wymieszać, dosmaczyć przyprawami i cukrem, dusić do miękkości jeszcze co najmniej godzinę.
Podawać z kleksem śmietany. Posypać posiekaną natką.
ok. 160 minut.
Warto dodać kieliszek czerwonego wytrawnego wina – mięso szybciej skruszeje. Najlepiej do marynaty, ale można i do garnka.Źródło: Twoje Imperium