Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz wieprzowy z pomidorami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4895
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1032
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9542
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1418
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4895
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1032
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9542
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1418
Składniki
Cebule obrać, pokroić w piórka. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i papryką (nie solić), obłożyć cebulą. Odstawić do lodówki na ok. 30 minut. Oprószyć mąką, podsmażyć na oliwie (3 łyżki).
Do podsmażonego mięsa dodać pomidory z puszki i szklankę wody. Dusić pod przykryciem 50-60 min. Pomidorki umyć, przekroić na pół, podsmażyć na reszcie oliwy, dodać do gulaszu wraz z koncentratem. Wymieszać, dosmaczyć przyprawami i cukrem, dusić do miękkości jeszcze co najmniej godzinę.
Podawać z kleksem śmietany. Posypać posiekaną natką.
ok. 160 minut.
Warto dodać kieliszek czerwonego wytrawnego wina – mięso szybciej skruszeje. Najlepiej do marynaty, ale można i do garnka.Źródło: Twoje Imperium