Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny gulasz z wołowiny idealny na uroczysty, rodzinny obiad!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 214
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 218
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1320
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 645
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 214
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 218
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1320
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 645
Składniki
Mięso pokroić w grubą kostkę, posypać świeżo mielonym pieprzem. Odstawić do lodówki na 30 minut. Przed obsmażeniem mięso oprószyć mąką pszenną.Usmażyć, Przełożyć do garnka w którym mięso będzie się dusiło. Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu, pod koniec smażenia, dodać do cebuli 1 łyżeczkę słodkiej papryki. Wymieszać i dodać do mięsa. Wrzucić parę suszonych grzybów, podlać bulionem i dusić pod przykryciem do miękkości.Zaciągnąć mąką ziemniaczaną wymieszaną z łyżką wody i śmietaną. Doprawić do smaku - solą i pieprzem. Podawać z kaszą gryczaną, podpłomykiem, ziemniakami, kopytkami, plackami ziemniaczanymi – co kto lubi.