Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny gulasz z wołowiny idealny na uroczysty, rodzinny obiad!
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 795
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12331
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 795
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12331
Składniki
Mięso pokroić w grubą kostkę, posypać świeżo mielonym pieprzem. Odstawić do lodówki na 30 minut. Przed obsmażeniem mięso oprószyć mąką pszenną.Usmażyć, Przełożyć do garnka w którym mięso będzie się dusiło. Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu, pod koniec smażenia, dodać do cebuli 1 łyżeczkę słodkiej papryki. Wymieszać i dodać do mięsa. Wrzucić parę suszonych grzybów, podlać bulionem i dusić pod przykryciem do miękkości.Zaciągnąć mąką ziemniaczaną wymieszaną z łyżką wody i śmietaną. Doprawić do smaku - solą i pieprzem. Podawać z kaszą gryczaną, podpłomykiem, ziemniakami, kopytkami, plackami ziemniaczanymi – co kto lubi.