Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wołowy z borowikami"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 16
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 16
Składniki
Umyte mięso pokrój na kawałki. Natrzyj pieprzem, posiekanym czosnkiem i oprósz mąką. Podsmaż na patelni, pod koniec dopraw solą. Po ok. 10 minutach wyjmij wołowinę, a gorącą oliwę z sosem zostaw na kuchence.
Cebulę posiekaj, obraną marchew pokrój w plastry, a grzyby dokładnie oczyść.
Wrzuć przygotowane na patelnię po mięsie i lekko podsmaż.
Dodaj liście laurowe, ziele angielskie i zalej całość winem.
Duś potrawę tak długo, aż wołowina będzie miękka.
Czas przygotowania: 90 min, ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnieŹródło: Telemax