Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z dynią"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę. Przesmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Dodaj posiekaną cebulę, smaż dalej.
Dolej bulion i wymieszaj. Gotuj na małym ogniu.
Miąższ dyni pokrój w kostkę, dodaj do mięsa i cebuli.
Dopraw do smaku papryką, sosem sojowym i szczyptą pokruszonego w dłoniach (lub posiekanego) majeranku. Duś na małym ogniu, aż dynia zmięknie (ok. 10-15 min). Na koniec zagęść gulasz, dodając łyżeczkę mąki rozprowadzonej w wodzie.Źródło: Świat kobiety