Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały gulasz z delikatnym mięsem z indyka.
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Odsłon: 233
Czasem trzeba odpocząć od mięsa i spróbować czegoś innego. Oto propozycja na...
Odsłon: 116
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Odsłon: 233
Czasem trzeba odpocząć od mięsa i spróbować czegoś innego. Oto propozycja na...
Odsłon: 116
Składniki
1. 800gram mięsa z "indyka na gulasz" doprawiamy (sól, przyprawa do gyrosa, słodka papryka wedle uznania i lub ulubione przyprawy) 2. Kroimy wedle uznania 2 małe cebule. Przygotowujemy,kroimy dwie papryki. 3. Roztapiamy smalczyk na patelni. Do zeszklonej cebuli dodajemy mięso lekko przesmażamy całość. 4. Dodajemy około 300 ml bulionu, dusimy pod przykryciem przez 15 minut 5. Dodajemy zblendowane pomidory (1puszka) Mieszamy. 6. Dodajemy paprykę pozostawiany na małym ogniu 15-20minut.