Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z indyka z fasolką i ziemniakami"
Propozycja na lekki, smakowity i bardzo aromatyczny gulasz pomidorowy z kawał...
Odsłon: 12465
W mojej rodzinie często jemy gulasz zrobiony na różne sposoby, ostatnio robił...
Odsłon: 4415
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 130
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 130
Składniki
Mięso opłucz, osusz. Cebulę obierz, posiekaj. Warzywa z włoszczyzny w zależności od rodzaju: obierz, oczyść, opłucz i pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej olej. Zrumień na nim mięso. Wyjmij je. Na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę oraz włoszczyznę. Dodaj koncentrat. Krótko razem podsmaż.
Do garnka ponownie włóż mięso. Całość zalej 1 litrem wody. Duś przez godzinę. W tym czasie fasolkę oczyść, opłucz, pokrój na kawałeczki. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Warzywa gotuj (osobno) 10 minut w posolonej wodzie.
Potem odcedź je i dodaj do gulaszu ok. 10 minut przed końcem duszenia. Danie przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ciasto Estradowiec
Dania główne
Kotlety szypra
Dania główne
Postny obiad (wegetariański)
Dania główne
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Ciasto Estradowiec
Ciasto estradowiec to nic innego jak tradycyjne amerykańskie ciasto ananasowe...
Odsłon: 909
Kotlety szypra
Jest to świetna propozycja obiadowa zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Siek...
Odsłon: 2838