Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z indyka z fasolką i ziemniakami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14092
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1625
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16056
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6454
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14092
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1625
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16056
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6454
Składniki
Mięso opłucz, osusz. Cebulę obierz, posiekaj. Warzywa z włoszczyzny w zależności od rodzaju: obierz, oczyść, opłucz i pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej olej. Zrumień na nim mięso. Wyjmij je. Na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę oraz włoszczyznę. Dodaj koncentrat. Krótko razem podsmaż.
Do garnka ponownie włóż mięso. Całość zalej 1 litrem wody. Duś przez godzinę. W tym czasie fasolkę oczyść, opłucz, pokrój na kawałeczki. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Warzywa gotuj (osobno) 10 minut w posolonej wodzie.
Potem odcedź je i dodaj do gulaszu ok. 10 minut przed końcem duszenia. Danie przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem.Źródło: Tina