Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 705
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1882
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 416
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 705
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1882
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 416
Składniki
Czosnek siekamy i ucieramy z solą. Filety płuczemy, osuszamy, kroimy w kostkę, oprószamy pieprzem, smarujemy czosnkiem z solą oraz sokiem z cytryny. Odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Rybę posypujemy mąką i smażymy na złoty kolor. Rybę zdejmujemy z patelni i na tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, gdy się zeszkli, dodajemy rybę i wino. Po 5-10 minutach do sosu dodajemy śmietanę wymieszaną z solą, pieprzem, natką pietruszki oraz koncentratem. Mieszamy, zagotowujemy i serwujemy.