Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118267
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8453
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3121
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2195
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1563
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118267
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8453
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3121
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2195
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1563
Składniki
Czosnek siekamy i ucieramy z solą. Filety płuczemy, osuszamy, kroimy w kostkę, oprószamy pieprzem, smarujemy czosnkiem z solą oraz sokiem z cytryny. Odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Rybę posypujemy mąką i smażymy na złoty kolor. Rybę zdejmujemy z patelni i na tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, gdy się zeszkli, dodajemy rybę i wino. Po 5-10 minutach do sosu dodajemy śmietanę wymieszaną z solą, pieprzem, natką pietruszki oraz koncentratem. Mieszamy, zagotowujemy i serwujemy.